Nieuws

Dorpsommetjes en nominatie Loopaward

Dorpsommetjes en nominatie Loopaward

Bij de start van de nieuwe gemeente Berg en Dal is vanuit Via Natura het project dorpsommetje opgezet. Dorpsbewoners ontwikkelen zelf het favoriete ommetje

dat hun dorp en het omringende landschap presenteert aan de buitenwereld. Het versterkt de waardering van het landschap en het activeert mensen met elkaar het eigen ommetje wekelijks te wandelen. In twee jaar tijd zijn er tien ommetjes gereed en drie in voorbereiding. Tiny Wigman begeleidt de totstandkoming van de ommetjes.

Overigens ontving het project dorpsommetjes in september jl. een nominatie voor de eerste loopaward in Nederland. Zie persbericht:

"Nominaties bekend voor eerste LoopAward
Hoeveelheid en diversiteit van initiatieven toont het maatschappelijk belang van lopen binnen de samenleving.

De jury van Ruimte voor Lopen heeft uit alle inzendingen vier loopinitiatieven genomineerd voor de eerste LoopAward van Nederland. 29 verschillende organisaties hadden hun initiatief aangemeld. De door de jury genomineerde initiatieven zijn ‘Dorpsommetje’, ‘Gezond Natuur Wandelen’, ‘Singelpark Leiden’ en ‘Vitamine ABC’. Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 8 oktober wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt."

Bureau Niche brengt buiten dichterbij

Bureau Niche werkt aan de verbinding tussen mens en de natuurlijke omgeving.

Werkterrein

Groene schoolpleinen, speelnatuur, dorps- en stadsparken, recreatie, landelijk gebied.

Deskundigheid

Advisering, ontwerp en realisatie, communicatie, procesmanagement, participatie en educatie.

Contactgegevens

Bureau Niche
Meerwijkselaan 25
6564 BS Heilig Landstichting

T: 024 388 86 94
M: 06 238 215 38