Over Niche

Bureau Niche brengt buiten dichterbij

Een mol onder de grond en een das in een burcht. Ze leven in een eigen niche. Ze vervelen zich nooit en het leven is helemaal afgestemd op wat de directe omgeving biedt… De naam 'Niche' is gekozen vanwege onze fascinatie en liefde voor de natuur. We volgen die van dichtbij. De natuur blijft ons verwonderen en we willen ‘buiten’ graag voor iedereen dichterbij brengen.

Landschapsontwikkeling

Op grote schaal dragen we bij aan het opzetten en uitvoeren van plannen voor ontwikkeling van het landschap. In samenspraak met direct betrokkenen zoeken we naar manieren om de ecologische en recreatieve functies in de eigen streek te versterken. Denk daarbij aan de aanleg en of inrichting van parken, stadsranden, wandelpaden op het platteland of ecologische verbindingen in het buitengebied. We betrekken graag grondeigenaren en particulieren bij het beheer van het landschap.

Kinderen, natuur en ruimte

Op kleinere schaal werken we aan natuurlijke speel- en leerlandschappen en aan buitenruimtes in de kinderopvang en bij scholen. Leren, spelen en ontspannen gaan vanzelf samen in goed doordachte, gestructureerde ruimtes met een natuurlijke uitstraling. Het inrichtingsproces gaat in nauwe samenspraak met gebruikers waardoor het eindresultaat een uitdagende en praktisch werkbare ruimte is die de spiegel van de pedagogische visie en werkwijze van de organisatie vormt.
Een andere uitdaging is het om mensen de bestaande natuur en landschap op een aantrekkelijke manier anders te laten beleven. Bijvoorbeeld in de vorm van thematochten, verhalen, prentenboeken, ervaringsobjecten en landschapskunst.

Communicatie en proces

We helpen om een visie of een plan werkelijkheid te laten worden en zoeken de verbinding. Tussen stad en platteland. Tussen buurt en school. Tussen jong en oud. Tussen plan en werkelijkheid. We zijn in staat om goed te luisteren en ons te verdiepen in de vraag om vervolgens met een passend voorstel of een ontwerp te komen dat past bij de mogelijkheden van de opdrachtgever. Waar het uitkomt en nodig is kunnen we alles maken dat het proces ondersteunt. Van nieuwsbrieven tot lesmateriaal en websites. Het portfolio op deze site spreekt voor zich.

Samenwerking

Bureau Niche bestaat uit een vast kernteam van ontwerpers en projectleiders. We zijn een klein onderdeel van een groter geheel en werken daarom graag samen met deskundige bureaus en met ondernemers die onze kwaliteiten aanvullen en soms ook aanscherpen. Samenwerking zorgt voor mooie resultaten en is ook gewoon heel leuk.

Partners

Via Natura | Cool Nature

 

Bureau Niche brengt buiten dichterbij

Bureau Niche werkt aan de verbinding tussen mens en de natuurlijke omgeving.

Werkterrein

Groene schoolpleinen, speelnatuur, dorps- en stadsparken, recreatie, landelijk gebied.

Deskundigheid

Advisering, ontwerp en realisatie, communicatie, procesmanagement, participatie en educatie.

Contactgegevens

Bureau Niche
Meerwijkselaan 25
6564 BS Heilig Landstichting

T: 024 388 86 94
M: 06 238 215 38