Bestellen

Spelen met buitenruimte

Het boek Spelen met Buitenruimte is klaar. Een jaar lang hebben we (in de vrije uren) gewerkt om onze ervaring samen te vatten in een boek over de inrichting en het gebruik van de buitenruimte. Het wordt uitgebracht ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van bureau Niche. Het is een beeldend doeboek (120 pagina’s, full colour) voor iedereen die met jonge kinderen werkt en buiten speelt. Het boek laat je op een actieve manier inspiratie opdoen voor de inrichting en het gebruik van de buitenruimte.
Prijs € 17,50 | excl. € 2,50 verzendkosten

Keikopje

Een prentenboekverhaal (met tekst van Marjoke van de Plassche en tekeningen van Jenny van Herrewegen) over de Keiheuvel Bij Balen in België. Als Keikopje op zoek gaat naar een mooi cadeau voor de verjaardag van moeder aarde maakt hij spannende dingen mee op de Keiheuvel. Het verhaal is gemaakt in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij voor de kleuterscholen in de regio. Maar ook gewoon een erg mooi boek.
Prijs € 17,50 | excl. € 4,00 verzendkosten

Buitengewoon

Ruim 70 pagina’s in twee kleuren met ideeen, tips, uitspraken, illustraties, foto’s en activiteiten voor de inrichting en het gebruik van de buitenruimte. Een boekje dat leidsters en leerkrachten inspireert om de kinderen meer buiten te laten spelen, bij voorkeur in een uitdagende ruimte. Het boekje kost € 14,50 excl. verzendkosten.
(uitverkocht)

Watermobiel

Met het watermobiel kun je alle kanten uit. Een pomp is bevestigd op een houten ton met wielen en een speelbrug. Het plezier dat kinderen eraan beleven is heel groot. Aan het einde van de dag gaat kan de stop eruit, en kan de mobiel samen met de kinderen naar binnen gereden worden. En 's ochtends weer samen ophalen en weer vullen voor een dag plezier. De ton is gemaakt van robinia hout en is onverwoestbaar. De pomp is van roestvrij staal met een zuiger van kunststof die heel lang mee kan zonder onderhoud.
Voor meer informatie en prijzen, neem contact met ons op.

Handleiding beheer Speelbossen

In opdracht van Staatsbosbeheer heeft Bureau Niche een handleiding geschreven voor deze vrijwilligers vol tips en adviezen, achtergrondinformatie en ideeën voor gebruik, betrokkenheid en beheer van Speelbossen en natuurspeelplekken. Een aantal boswachters hebben meegewerkt om te zorgen dat de handleiding goed aansluit op de praktijk.
De handleiding is te verkrijgen tegen verzendkosten à € 2,50.

Bureau Niche brengt buiten dichterbij

Bureau Niche werkt aan de verbinding tussen mens en de natuurlijke omgeving.

Werkterrein

Groene schoolpleinen, speelnatuur, dorps- en stadsparken, recreatie, landelijk gebied.

Deskundigheid

Advisering, ontwerp en realisatie, communicatie, procesmanagement, participatie en educatie.

Contactgegevens

Bureau Niche
Meerwijkselaan 25
6564 BS Heilig Landstichting

T: 024 388 86 94
M: 06 238 215 38