speelnatuur

Ook in Bronckhorst (Hengelo) wordt een Cool Nature plek gerealiseerd. Met behulp van de vele ideeen van de kinderen en jongeren en input van verschillende organisaties uit het dorp is een ontwerp gemaakt voor park de Bleijke. Waar vroeger de was werd gedaan kan straks volop avontuurlijk gespeeld worden in de natuur en kunnen ouderen uit het verzorgingshuis lekker in een levendig park zitten. Er zijn speelplekken met zand en water, er kan gebouwd worden, geklommen, gerend en natuurlijk uitgerust. Er zijn zitplekken voor jong en oud, rustig of tussen de spelende kinderen. Ook het water zal door velen gebruikt worden; de visvereniging krijgt een mooie rustige visplek, er komt een ruig speeleiland en spannend speelwater voor de kinderen en een rustiger deel voor de dieren.

Het college heeft het ontwerp en de begroting goedgekeurd en de uitvoering gaat van start. Dorpsbelang Hengelo is de grote trekker en partner in dit project. Zij gaan straks delen van het park beheren.
De uitvoering gebeurt voornamelijk met plaatselijke aannemers en vrijwilligers. Aangestuurd door een bouwteam (gemeente Bronckhorst, Dorpsbelang Hengelo en Bureau Niche). Opening is in het voorjaar 2013.

Logo BureauNiche Logo CoolNatureLogo ViaNatura