Nieuws

natuurkunstwerken

Avonturenbos geopend

Na jaren van voorbereidingen was het woensdag 15 mei dan eindelijk zo ver. Onder enorme belangstelling kon, na een welkomstwoord van Frans Steffens, wijkconsulent van wooncorporatie Oosterpoort, Jochem van Gelder bekend als grote kindervrind, met de hulp van vele luide Groesbeekse kinderstemmen, beginnen met de verdrijving van de boze geesten rond de koekeleklèf. Toen brak het grote moment aan. 

Met de hulp van de wethouder en de mensen van staatsbos en publiek lukte het Burgemeester Keereweer van Groesbeek, met veel moeite, een zware bos groene takken voor een groot bord  onder luid applaus, weg te trekken. Het Avonturenbos "De Stekkenberg" is geopend. En toen begonnen, onder aanvoering van de jeugd, Jochem van Gelder en de burgemeester en vele ouders aan een rondleiding langs de natuurlijke kunstwerken. Vol vuur vertelden de kinderen wat hun bouwwerken voorstelden.

De kinderen renden en klommen onder deskundige leiding van Oudoor Fit, van de ene hindernis naar de andere. Voldaan zochten de trotse ouders een bankje in de grote feesttent van Paula van Clubhuis "De Boan" en haar medewerkers. En gingen onder het genot van een kopje koffie in gedachten terug naar de tijd waarin zij in ditzelfde bos tegen de hellingen van De Koekeleklèf dezelfde spelletjes speelden als hun kinderen na zoveel jaren dat nu weer doen. Jochem van Gelder sprak moe maar voldaan: "Dit Avonturenbos op de Koekeleklèf vergeet ik nooit meer". Burgemeester Keereweer noemde het openen van een Avonturenbos  hier op De Stekkenberg in Groesbeek een avontuur op zich. Hij prees de ontwerpers, bouwers en vrijwilligers voor hun vakmanschap en inzet. Trots droeg hij het Avonturenbos, onder luid applaus, over aan de kinderen van Groesbeek, die zich allang weer door het hele bos verspreid hadden, maar zich nog èèn keer lieten horen: "MOI....ALLEMOL BEDANKT". Aldus Herman Nillessen, bewoner van de Stekkenberg. 

 

 

Bureau Niche brengt buiten dichterbij

Bureau Niche werkt aan de verbinding tussen mens en de natuurlijke omgeving.

Werkterrein

Groene schoolpleinen, speelnatuur, dorps- en stadsparken, recreatie, landelijk gebied.

Deskundigheid

Advisering, ontwerp en realisatie, communicatie, procesmanagement, participatie en educatie.

Contactgegevens

Bureau Niche
Meerwijkselaan 25
6564 BS Heilig Landstichting

T: 024 388 86 94
M: 06 238 215 38