Kinderen van groep 5 van basisschool De Buut in Nijmegen wonnen in 2006 een ontwerpwedstrijd van het ministerie van OCW. Voor de prachtige tekening van een boomhut ontvingen ze een prijs van 6 5.000. Maar dan? Hoe kregen ze de boomhut nu echt gebouwd? Bureau Niche werd gevraagd om samen met de school de plannen op te pakken en verder uit te werken, als onderdeel van een totale renovatie van het schoolplein. Inmiddels is het bouwwerk gerealiseerd en is het een trekker voor de hele buurt. Het speelplein van de school werd bij de renovatie samengevoegd met een speelterrein van de gemeente Nijmegen. In plaats van twee gescheiden ruimtes ligt er nu een compleet buurtpark mét boomhut dat voor iedereen altijd toegankelijk is.

Opdrachtgever Basisschool De Buut 
Waar Nijmegen, ten Hoetstraat 
Wanneer 2006-2007

Logo BureauNiche Logo CoolNatureLogo ViaNatura