De Pl school ligt op een prachtige locatie in Ubbergen. Een pedologisch instituut (PI) biedt hulp aan kinderen met leer-, gedrags- of emotionele problemen.

Het huidige plein ligt op een heuvel met een deel tegelplein en verder plateaus op verschillende hoogtes. Het bood wel spelmogelijkheden maar er miste structuur en geborgen plekjes. Met dank aan de creatieve input van een aantal leerlingen heeft Bureau Niche een ontwerp gemaakt die de structuur verbetert en gebruik maakt van de mogelijkheden die het plein biedt.

Per onderdeel is een poster gemaakt waarmee financiering gezocht kan worden. De verschillende elementen worden zo één voor één gerealiseerd.

Eind 2014 is het klauterpad aangelegd en daar wordt al volop van genoten. In oktober 2015 zal begonnen worden met het toestel bij de gele stip. Hier worden kinderen heen gestuurd die even af moeten koelen. Er komt een toestel waar ze lekker op kunnen zitten, maar waar ze ook wat energie kwijt kunnen. 

 

Logo BureauNiche Logo CoolNatureLogo ViaNatura