groen schoolplein

De Johannesschool in Arnhem-Zuid heft een sterke visie op duurzaamheid. Het platte dak stond al vol met zonnepanelen en daarna werd het tijd om het plein aan te pakken. Via Jantje Beton werd een subsidie van 50.000,- binnengehaald, later aangevuld met andere fondsen. Het was een plein met weinig uitdaging en weinig structuur en heel veel tegels. Er werd een Schoolplein Actie Team samengesteld van leerlingen die mee gingen denken aan de invulling. Wat werkt wel en niet aan het huidige plein en wat willen jullie toevoegen? Er kwamen veel leuke ideeën zoals een doolhof, een podium, een boomhut en natuurlijk water! Ze hebben meegedacht over de ontwerptekening en maquettes gemaakt voor de toegangspoorten. Ook in de aanleg was er een grote betrokkenheid; de Tuinen van Geerdink legde het aan en kreeg hulp van een enthousiaste groep moeders die trouw elke week klaar stonden om mee te helpen. De kinderen van het Actie Team hebben de poorten gemaakt. Nu is het een levendig plein met voldoende uitdaging waar de verschillende spelsoorten op een natuurlijke manier van elkaar gescheiden zijn en ook ruimte is voor rust en zelfbedacht spel.

Logo BureauNiche Logo CoolNatureLogo ViaNatura